Erikoiskurssit

Erikoiskurssit

Pianisteille tarjottuja

Tuija Hakkila on pitänyt opistossamme useita ns. mestarikursseja pianisteille. Kullakin kurssilla on keskitytty tietyn tyylikauden pianomusiikkiin. Oppilaat ovat saaneet kädestä pitäen ohjausta kappaleittensa hiomiseen ja kuulleet asiantuntevia luentoja. Aktiiviosallistujat on valittu talon sisältä, mutta opetusta kuuntelemaan mahtuu aina rajallinen määrä yleisöä.

Assi Karttunen piti syksyllä 2001 luennon ja demonstroi vanhan musiikin soittoa nykypianolla ja cembalolla. Erityisesti tarkastelun kohteena olivat paljon soitetut J. S. Bachin sävellykset.

Improvisaatiota kävi esittelemässä ja demonstroimassa Kirsi-Marja Nevamäki-Karri syksyllä 2002. Kuulimme mm. pienten ja vähän varttuneempien oppilaiden ryhmäimprovisointia.

Kristiina Junttu tutustutti opiston piano-opettajia ja joitakin oppilaita György Kurtágin korvia avaaviin pianoteoksiin ja villiin notaatioon kahden perjantain tiiviskurssilla lokakuussa 2003. Innostavalla kurssilla oppilaat saivat etsiä mielikuvituksensa rajoja Kristiinan demonstraatioissa!

Keväällä 2005 pidettiin jälleen Tuija Hakkilan mestarikurssi opiston pianisteille. Myös Kata Nummi kävi opastamassa etydien harjoittelussa.

Lukuvuonna 2007-2008 Niklas Pokki kävi harjoittamassa opiston pisimmällä olevia oppilaita. Hän koulutti piano-opettajia myös tutkimassaan prima vistan opetuksessa lukuvuonna 2009-2010.

Syksyllä 2017 opiston eri soitinten oppilaita, myös useita pianisteja, osallistui Fibo-orkesterin järjestämään barokkimusiikkiprojektiin, jonka tuloksena Olarin kirkossa soi hieno konsertti lauantaina, 7.10.17 klo 19. 

Niklas Pokki kävi pitämässä mestarikurssin opiston pianisteille myös 1.12.2017 Koskelan kirkossa.