Sisäänpääsy

Oppilasvalinnat

Yksilölliseen soiton- ja laulunopetukseen valitaan opiskelijat toukokuun lopulla järjestettävien oppilasvalintojen kautta. Oppilasvalintoihin ilmoittaudutaan sähköisella lomakkeella, jonka linkki tulee Ajankohtaista-sivulle ilmoittautumisen lähestyessä. Sähköinen Eepos-lomake välittää meille perustiedot pyrkijästä sekä soitinvalinnan ja mahdollisen varasoittimen.

Keväällä 2019 ilmoittautuminen oppilasvalintaan on auki 15.4.-17.5. EepoksessaTietopaketti tämän kevään ilmoittautumis- ja hakukäytännöistä on nyt luettavissa tästä!

Oppilasvalinnat pidetään 21.-22.5.

Oppilasvalinnan tulokset julkaistaan 31.5.


Henkilökohtaisen soveltuvuustestin ajanvaraus tehdään ilmoittautumisen yhteydessä lomakkeelta löytyvässä ajanvaraus-osiossa. Mikäli haetaan useampaan soittimeen, tulee molemmista tehdä oma ilmoittautuminen ja ajanvaraus.

Kevään aikana järjestettävissä infotilaisuuksissa saa tuoretta tietoa opiskelun eri mahdollisuuksista, instrumenteista ja opetusmetodeista. 

Soveltuvuustestien käytännöt vaihtelevat eri lautakunnissa. Kaikki lautakunnat pyrkivät kuitenkin löytämään mahdollisimman hyvin pyrkijän vahvuudet. Testin pääosa koostuu rytmin- ja melodian toistotehtävistä; omaa soittamisen osaamista ja laulamistakin saa esitellä. Lisäksi lautakunta saattaa testata esim. pyrkijän motorisia valmiuksia.

Soitonopiskelu aloitetaan yleensä noin 6-9 -vuotiaana, joissakin instrumenteissa ehtii myöhemminkin. Laulunopetus on suunnattu nuorille ja aikuisille.

Suzuki-metodissa oppilasvalinnat tehdään vanhempien haastattelujen perusteella. Perheiden haastatteluja (lapsi on mukana tilaisuudessa) järjestetään keväisin oppilasvalintojen yhteydessä. Suzukiopetukseen voi ilmoittaa 3-6-vuotiaan lapsen.

Kamulinjan oppilasvalinnat yksilöopetukseen järjestetään niin ikään keväisin, ja niihin sisältyy myös haastattelu.  

Muskareihin ja avoimeen ryhmäopetukseen (rytmiikkaryhmät ja kamulinjan ryhmät) pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä, linkki ilmoittautumiseen: https://kmo.eepos.fi
Ryhmiin ilmoittautuminen alkaa toukokuussa. Lukukauden alettuakin ryhmiin voi ilmoittautua mukaan, jos tilaa on.

Opiston kansliasta ja kamutoimistosta saa lisätietoja kaikista oppilasvalintoihin liittyvistä asioista.

Peruslinjan toimiston puh. 050 449 8912, kanslia@kmo.fi ; kamulinjan toimiston puh. 050 449 8940, kamu@kmo.fi .